Час робити вибір

18 травня 2013 року громадська організація «Молодіжний Європейський Рух»
прийняла участь в акції протесту «Вставай, Україно!» , організованій опозиційними партіями ВО «Свобода, ВО «Більківщина» та партією  «Удар».
Акція розпочалася ще14 березня  маршем у Вінниці і за два с половиною місяці проходила в більшості обласних центрів України. Київ став вирішальним етапом акції, яка припала якраз до Дня Європи.
Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко підписали спільну декларацію про координацію дій, у якій було зафіксовано рішення підтримати єдиного кандидата від опозиції у другому турі на наступних президентських виборах. Цією декларацію вони майже поставили хрест на безапеляційній перемозі над діючим президентом Віктором Януковичем в першому турі виборів, адже поодинці жоден с кандидатів не дотягую в рейтингу до нього, і, таким чином, створили ризик взагалі програшу опозиції на цих виборах. Час робити вибір, проте вони не змогли...
За даними діючої влади, київська акція «Вставай, Україно!» зібрала близько 6,5 тисяч мітингувальників. Самі ж опозиціонери нарахували 20 тисяч учасників. Значить реальну цифру треба шукати десь посередині. На Майдані було точно більше 7 тисяч людей, проте чи було 20 – не факт. Звісно ж більша частина пікетувальників була проплачена, і з цим немає сенсу сперечатись. Останні принаймні десять років ні діюча влада, ні опозиція по іншому робити мітинги так і не навчились…Проте на мітинг вийшло чимало й справжніх
патріотів, які розуміють єдиний правильний шлях для України, і намагаються підтримати його будь-яким способом.  На їхню думку, він не для влади, не для опозиції, а для принципу за яким жити, тобто для людей, увагу яких варто і треба зосереджувати на його виборі. Цей вибір необхідно робити вже зараз, тому що потім може бути запізно будувати нормальну європейську країну. І справа зовсім не в тому, бути близькими з Росією чи ні, адже ми завжди будемо сусідами і партнерами, і добросусідські стосунки – важлива справа, а в самій моделі будування внутрішньої політики і життя, і в тому, чи будуть в країні всілякі Межигір’я чи ні.
Молодіжний Європейський Рух прийшов із українськими прапорами, без будь-яких партійних ознак. Для нас надважливим є згуртованість нації. Нехай «бути свідомими» сьогодні не достатньо вдається навіть лідерам опозиції, проте за варту справу треба завжди стояти до кінця, і як не молоді це робити. Акція «Вставай, Україно!» - це лише перший крок перед вибором, яким постане перед кожним через півтора роки, проте якщо хоча б декількох людей вона змусила задуматись, справа вже була того варта.

Немає коментарів:

Дописати коментар