Як МЄРівці тренували ліберальні цінності

7 -8 липня в Києві відбувся дводенний JOVDтренінг, метою якого було ближче познайомити молодих громадських активістів з Нідерландів та України та обговорити ліберальні цінності. Участь у тренінгу взяли і представники «Молодіжного Європейського Руху» - голова КМГО МЄР Діна Марунько та екс-заступник голови КМГО МЄР Вікторія Білаш. 

Перший день міжнародної зустрічі був присвячений знайомству учасників тренінгу та обговоренню діяльності молодіжних припартійних організацій. Представники молодіжного крила VVD (нід. VolkspartijvoorVrijheidenDemocratie,VVD — нідерландська консервативно-ліберальна політична партія) розповіли над якими проектами працює молодіжка та яких результатів в ході своєї діяльності їй вдалося досягнути. Українських учасників в першу чергу вразили масштаби нідерландської молодіжної організації, членами якої є більше 2000 молодих хлопців та дівчат. 


Найбільше уваги на інтерактивному тренінгу було приділено розвитку креативності в організаціях. Нідерландці показували рекламні кампанії своєї організації спрямовані на вирішення конкретних завдань. Деякі промо-кампанії були на стільки успішними, що про них знали на загальноєвропейському рівні. Користуючись можливістю, тренери дали завдання присутнім попрактикувати свою креативність, розробивши рекламні кампанії для своїх молодіжних організацій. За 15 хвилин всі п’ять робочих груп представили результати своєї роботи. 


Другий день був присвячений обміну досвідом та ідеями конкретних проектів. Робоча сесія закінчилась відвіданням посольства Нідерландів в Україні, під час якого всім учасникам міжнародного неформального навчання були вручені сертифікати про участь у тренінгу. 


Впродовж двох днів тренінгу, учасники міжнародної зустрічі знайшли час і на знайомство з українською столицею. МЄРівці провели дві екскурсії містом, знайомлячи іноземців не лише з архітектурою та історією міста, але й з політичними українськими реаліями. Також нідерландцям пощастило здійснити свою мрію – відвідати найбільш екзотичне місце на Землі за версією журналу Forbes - Чорнобиль. Іноземці зізнались, що побоювались такого туристичного маршруту, але цікавість їх перемогла і вони наважились відвідати зону відчуження. Нідерландські гості залишились дуже задоволеними відвіданням України, знайомством з громадськими активістами та можливістю співпрацювати у майбутньому. 


КМГО МЄР дякує за можливість участі у тренінгу ВМЛО «Європейська молодь України»

Немає коментарів:

Дописати коментар