Дні Європи по-АТІСісвьки







Традиційно святкування Днів Європи припадає на 3тю суботу травня і вже кілька років поспіль це свято стає більше популярним та набуває особливої  атмосфери приналежності до європейської спільноти. 
Днів Європи активно святкував і наш Євроклуб АТІС. Протягом місяця активісти готували завдання для учасників, домовлялися із спонсорами, співпрацювали із органами влади, задля проведення заходу на високому рівні.
Квест «Збери Європу» згуртував 10 команд із усієї столиці, одна команда навіть спеціально приїхала із Харківської області.




Протягом трьох годинного змагання команди шукали у центрі столиці зашифроване місце, яка асоціювалось із європейською країною. Там на команду чекав АТІСівець із наступним блоком запитань про ЄС та Європу.  Завдання містили логічні загадки, активні випробування, опитування перехожих, творчі роботи.  За правильні відповіді та виконані завдання команда отримувала пазл із країною, яку вона відгадала. На фініші учасників чекала напівпорожня карта Європи, яку кожна із команд-учасниць доповнювала здобутою країною. Надзвичайно тішить, що команди виявились обізнаними із історією країн Європи, але завдяки АТІСівцям кожен учасник квесту дізнався щось нове, нестандартне та необхідне! 
Святкування Днів Європи ще не зовсім прижилося в Україні, але зусиллями молодих та активних це явище тимчасове! І нехай циніки стверджують, що це свято нав’язане нам зверху, ми, молодь, вбачаємо у ньому нові знання, можливості та досвід спілкування із світом! Будьмо українцями, але почуваймо себе європейцями!




 Євроклуб АТІС дякує Шевченківській районній державній адміністрації, Представництву Європейського Союзу в Україні, всім волонтерам, які брали участь в організації Квесту і, звичайно, всім учасникам!

Немає коментарів:

Дописати коментар