Українсько-німецький культурно-освітній обмін з МЄР

КВМГО "Молодіжний Європейський Рух" з 5 по 15 липня провів українсько-німецький культурно-освітній обмін. Куратор проекту, Тетяна Іванченко, із великим завзяттям зібрала молодих, креативних та розумний людей і відправилася у неймовірну подорож за враженнями і знаннями. Коротко про подорож Ви можете ознайомитися із відгуків учасників. 




Рома: «Однажды, когда у нас выдалось свободных полдня, решил прогуляться по городу. На обратном пути из Альтштадта в Нойштадт решил спросить у прохожих, правильно ли иду. На моё «Können Sie mir bitte helfenich suche Bischofswegstrasse?» девушка сделала большие глаза, всплеснула рукам со столь близким русскому сердцу «ой, мамочки!», и принялась, бурно жестикулируя, объяснять: «Тебе прямо надо! Прямо! Понимаешь?! Никуда не сворачивай!».
Затарились!


Маша: "…Какая Германия без пива?) Экскурсия по пивоварне открыла мне глаза на пиво. Теперь я начинаю различать в пиве не только цвет, но и различные нотки зерна, на котором приготовлено пиво. Технологию производства я запомнила только образно, но для меня и этого достаточно)

После изучения германских традиций пивоварения мы решили показать нашему новому НЕМЕЦКОМУ другу МатИасу украинскую традицию варения борща. Борщ варили все вместе)
Спасибо вам огромное за новые стремления, за отлично проведенное время и за незабываемые эмоции и впечатления!!!"

                                                           Маши и Берлин

ІРКА:
"Студентські вилазки за кордон: країна перша - Дойчленд.
  Я дуже довго сумнівалась чи варто їхати, сумнівалась аж до моменту коли вперше побачила Дрезден. Вилізли з автобуса сонні, замучені дорогою ми, і перше слово яке спало на думку: цивілізація!        
І наступні 9 днів пройшли як у казці :) Нам пощастило з групою, керівниками, погодою і хостелом. Тому все було просто perfect :)
Нам склали круту програму, насичену, що навіть спати часу не було )"

                                                      Вчимось літати в Берліні, взяли Берлін)))))))))

                                                         ПазіруЄм))))






Немає коментарів:

Дописати коментар