День святого Валентина в країнах Європейського Союзу та в Україні

    Сьогодні весь світ відзначає день закоханих – День святого Валентина. Це свято прийшло до нас із заходу і за свою історію святкування уже встигло «обрости» традиціями та легендами. У різних країних відзначають його по-різному: одні країни святкують день закоханих з розмахом, інші – ігнорують, а є й такі, що ставляться до нього вороже. 
     Як святкують цей день у країнах Європейського Союзу та в Україні, далі.

      Досить суперечливо ставляться до Дня святого Валентина жителі Польщі. Одні святкують його дуже гучно, інші – відверто ігнорують, тому що вважають його перехідною традицією заходу. 
«У Польщі люди по-різному ставляться до Дня святого Валентина, — розповідає студентка з Польщі, Сильвія Агнєжка, — частина святкує його дуже гучно: святкова вечеря, квіти, подарунки, але існує і група людей (і щороку вона зростає), яка вважає, що справжнє кохання слід проявляти щодня і день святого Валентина для цього не потрібний. Частина осіб також вважає, що замість свята, що перейшло до нас із США, варто шанувати та відзначати суто слов’янські чи польські звичаї »
        За іншими даними у Польщі існує і традиція у  цей день відвідувати місто Познань, де за повір’ям знаходяться мощі святого Валентина. Поляки вірять, що паломництво до цих місць допомагає в коханні.  
      
В Угорщині з Днем святого Валентина пов’язують багато народних прикмет, і святкують його не менш гучно, ніж в Україні.
«День святого Валентина святкується в Угорщині подібно як і в інших країнах і є модною тенденцією, що перейшла до нас із Заходу. Незважаючи на це, з цим святом пов’язано багато традиції. — розповідає студент з Угорщини Жольт  Надай, — Наприклад, якщо у цей день дуже зимно та холодно, цього року буде багатий урожай. Також, традиційно люди годують птахів, адже вважається, що в цей день вони повертаються з теплих країв»




       А от у Німеччині кохання вважають душевною хворобою, адже святий Валентин для німців перш за все є покровителем душевнохворих. У цей день жителі Німечинни прикрашають лікарні для душевнохворих червоними стрічками, а у каплицях проводять спеціальні богослужіння. 

           У Фрації на день святого Валентина прийнято дарувати коштовності, існує й версія, що саме французи ввели валентинку, як любовне послання коханим та близьким людям.
           
          Українці, подібно до жителів країн Європейського Союзу, святкують це свято по-різному, але зазвичай традиційними є святкові привітання у формі сердечок-валентинок, квіти та подарунки.  
«День Св. Валентина — це найщиріші почуття та емоції, які так легко і прекрасно вимовляються для коханої людини та найближчих друзів, - ділиться емоціями українська студентка Тетяна,  - цей день насичений специфічним духом, як і на Різдво, і надзвичайно приємно відчувати це на собі»

Немає коментарів:

Дописати коментар