Зустріч МЄР із Консультаційною місією ЄС


26 вересня представники МЄР – Оля Оліянчук та Діна Марунько – отримали можливість представити діяльність Молодіжного Європейського Руху та по спілкуватися із Консультаційною місією ЄС (EUAM for civilian security sector reform). 

EUAM Ukraine була створена рішенням Ради міністрів ЄС із закордонних справ від 22 липня. Вона стане неозброєною місією, що не матиме виконавчих повноважень. Від початку своєї діяльності в Україні радники та експерти з ЄС зосереджуватимуть свою увагу на підтримці зусиль зі створення оновлених безпекових стратегій. Також вони сприятимуть швидкому впровадженню реформ. Ця робота відбуватиметься у координації з іншими зусиллями ЄС, а також разом з ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами (http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/press_corne..). 

Протягом півтори години ми спілкувалися про проекти МЄР, ділилися думками щодо ситуації в країні, та обговорювали можливість співпраці. EUAM дуже відкрита до взаємодії із молодіжними організаціями, враження залишися виключно позитивними. 

Дякуємо Даніелю Фаррелу (фахівець із регіональних питань) та Віктору Рьоутеру за зустріч. Сподіваємося, що для МЄРу це тільки початок і ми ще не раз будемо проводити такого формату зустрічі.


Немає коментарів:

Дописати коментар