Євроатлантичний форум

Європейський Союз – це сім’я демократичних Європейських країн, які об’єдналися заради миру та процвітання. Наша держава намагається приєднатись до цієї «сім’ї» вже не один рік.

Ідеєю повноцінної європейської інтеграції Україна загорілась ще з 2005 року. Після низьки договорів про партнерство, таких як «Європейська політика сусідства», «Зона вільної торгівлі з ЄС» та деяких інших, між Україною та Євросоюзом готується планова «Угода про асоціацію». Саме з цього приводу 25-26 січня 2012 року у бізнес-центрі «Парус» було проведено 5-й Євроатлантичний форум „Україна та ЄС на порозі нової Угоди про асоціацію: вільна торгівля, енергетична безпека та демократія”. Учасники форуму обговорили питання щодо співробітництва України та Євросоюзу, енергетичної безпеки, позитивних та негативних сторін асоціації, інтересів ЄС, розвитку ділових відносин, проте майже не торкнулись питання повноцінної інтеграції України. У дискусії спікери не обійшли стороною болюче для українців питання щодо нинішньої позиції колишнього прем’єр-міністру Юлії Тимошенко та її вкладу в розвиток держави.

Відкриття сесії відбулось за участю високоповажних гостей: Ніко Ланге, Керівника Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, Павла Клімкіна, заступника міністра закордонних справ України, Стівена Ларабі, Голови департаменту Європейської безпеки дослідницького центру RAND у Вашингтоні, Фрідберта Пфлюгера, виконавчого директора Європейського центру енерго- та ресурсозбереження у Лондоні та Петра Порошенка, колишнього міністра закордонних справ України. На 5-й Євроатлантичний форум завітали і активісти Молодіжного Європейського Руху. «Форум був цікавим, дискусії жвавими, а інколи й напруженими, особливо з приводу питання Тимошенко та Асоційованого членства України в ЄС» - ділиться враженнями активістка КМО ВМГО «МЄР» Мар’яна Мотрунич.


Акивіст МЄР, Ірина Курапова

Немає коментарів:

Дописати коментар