Всеукраїнський фестиваль молоді

З 4-6 вересня у Національному авіаційному університеті проходив Всеукраїнський фестиваль молоді. КВМГО «Молодіжний Європейський Рух» був одним із представників Київської делегації. 

Протягом першого дня учасники з усіх куточків України отримали можливість поспілкуватися за різноманітними тематиками у 12 секціях. МЄР працював у секції «Next to Ukraine», яка розробляла пропозиції для Президента України від молоді по міжнародній співпраці. Допомагала роботі групі модератор, яка намагалася якнайкраще спрямовувати робочий процес групи. Добре було і у тому моменті, що на секцію були запрошені гості із Міністерства закордонних справ, які могли безпосередньо дати відповідь на поставлені питання учасників Форуму. Наступний день розпочався із веселого start-up, директор екстримального парку “X-Games» провів танцювальний флешмоб. 

Вранішнє сонце та хороший настрій допоміг усім вдало розпочати новий робочий день. Після цього усі розпочали роботу у своїх секціях. Насправді, виділені дві години були досить інтенсивні, адже потрібно було доопрацювати пропозиції та зробити підсумки роботи в секції. Шляхом словесних баталій учасники напрацювали наступні пропозиції:

- Включення стандартів ЄС до системи державного управління молодіжної політики.
- Визнання неформальної освіти на державному рівні та її врахування при працевлаштуванні.
- Збільшення фінансування на реалізацію молодіжних програм.
- Проголосити 2014 рік – Роком Євроінтеграції.

- Створення молодіжного міжнародного центру.
Ось такими напрацюваннями закінчився другий робочий день. Третій день Форуму тривав недовго, тому що кожна секція представляла свої результати. Тому будемо сподіватися, що Президент дослухається до думки молоді з усієї країни, та будуть прийняті конкретні дії. Але молодіжні громадські організації мають самі сприяти впровадженню цим пропозиціям на місцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар