Круглий стіл «Хто є хто: самоідентифікація України-Русі»

18 червня 2010 року Київська міська організація ВМГО «Молодіжний Європейський Рух» провела круглий стіл під назвою «Хто є хто: самоідентифікація України-Русі». В рамках програми були розглянуті теорії історичного шляху Русі та розвиток її становлення, як нової молодої держави України.



На круглому столі зібралось чимало видатних постатей, серед яких були історики, вчені, студенти. Вони обговорювали можливості створення ідеологічної концепції для ідеологічного об’єднання Сходу та Заходу України; повернення Україні її історичної спадщини на противагу російській культурній експансії; займались розкриттям відомих, але замовчуваних історичних наукових фактів і пошук шляху донесення їх в маси; обговорювали як винести на суспільний розгляд поставлені на «важелі» факти з історії Росії й України, як конкурентів в продовженні історії Русі.



Дана тема являється винятково актуальною сьогодні в час, коли знову переписується історія України і народ ризикує потрапити в нову інформаційну пастку. Саме тому «Молодіжний Європейський Рух» і його голова ідеологічного відділу, Мкола Маранчак, підняли питання історичної спадщини, основною ціллю чого являється пошук шляху для підняття нової хвилі пробудження самосвідомості українського громадянина, що являється важливим фактором в процесі його боротьби за свої права і щасливе майбутнє.
Круглий стіл був тільки початком проекту відродження в свідомості України славної минулої Русі, нитка якої проходить через всю вітчизняну історію.

Немає коментарів:

Дописати коментар