МЄР став співорганізатором днів космонавтики у "Дивосвіті"



12 квітня Молодіжний Європейський рух прийняв участь у прес-конференції, присвяченій відкриттю Музею фантастики та космонавтики в м. Києві. Офіційним представником та спеціальною гостею із аналітичним завданням від МЄР на святі стала Діна Марунько в.о. голови КМО ВМГО «Молодіжний Європейський рух». Організатором свята та ведучим прес-конференції був член Молодіжного Європейського руху Микола Маранчак.

Саме цього дня радянський космонавт Юрій Гагарін у 1961 році вперше у світі полетів у космос та зробив орбітальний обліт Землі за 108 хвилин. Тому саме в цей день відбулось офіційне відкриття Музею фантастики та космонавтики. Ця презентація переконливо донесла громадськості важливість думки - якби не було фантастики та мистецтва уявляти, багато речей і досі були б нездійсненними. Можливо, саме тому й вирішено, що Музей має поєднувати в собі фантастику та космонавтику. Крім того, стало відомо, що в 2013 році Київ стане приймаючим містом європейської конференції наукової фантастики «Eurocon 2013», головним майданчиком якого стане Сімейний центр розвитку та розваг «Дивосвіт», і активну участь у проведенні якого прийме й МЄР.
Серед учасників прес-конференції та гостей свята було чимало відомих і навіть легендарних осіб. Серед них учасник запуску Юрія Гагаріна в космос, військовий інженер Віталій Гладченко; відомий письменник-фантаст, тележурналіст та телеведучий, головний редактор журналу «Искатель. Украина» Андрій Дмитрук; знаменита письменниця, донька людини-ікони вітчизняної фантастики Олеся Бердника - Громовиця Бердник; ветеран космодрому Байконур у Києві, заслужений випробувач космічної техніки, академік Української академії наук національного прогресу Анатолій Дормідонтов; письменники-фантасти Валерій Верховський, Володимир Гусєв, Радій Радутний та багато інших не менш відомих та значимих осіб. Відвідав в цей день Музей і перший заступник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко.
Упродовж всього дня космонавтики проходили майстер-класи по авіа-моделюванню від учнів Авіаційно-космічного Центру Київського Палацу дітей та юнацтва та Робофутбол від технічної студії «Винахідник». Госсті також могли відчути себе у ролі справжнього космонавта та посидіти кріслі космонавта, побачити на власні очі телескоп, безліч побутових речей із фото героєм свого часу – Ю. Гагаріним.
А ввечері при відкритому засідання Клубу любителів фантастики відбулись презентації книг Олеся Бердника «Вічне начало» та Валерія Верховського «Ера електрики».
Після прийняття в Україні Євро-2012, євроінтеграційний рух України продовжиться і в 2013 році завдяки європейському фестивалю фантастики, в проведенні якого зроблено перші кроки. Тож нехай фантастичне стає явним.

Немає коментарів:

Дописати коментар