МЄР взяв участь у Саміті молодіжних організацій NGO G20




За ініціативи міжнародних молодіжних організацій AIESEC, JCI та Європейський молодіжний парламент – Україна 23- 25 листопада в  Києві вдруге відбувся Саміт молодіжних організацій NGO G20, завданням якого стало налагодження і посилення співпраці між молодіжними організаціями України.  Активну участь у роботі саміту взяли і представники Молодіжного Європейського Руху.

NGO G20 – це всеукраїнський саміт для 20 найбільших та найактивніших молодіжних організацій України та 5 місцевих організацій, що активно діють у своєму регіоні та готові до співпраці. Перший Саміт було організовано 19-20 травня 2012 р. в м. Києві. В результаті двох днів аналізу та групових обговорень, 40 молодіжних лідерів підписали Меморандум щодо спільної стратегії розвитку та дій молодіжних громадських організацій України до 2020 року в таких пріоритетних напрямках роботи:

-          Підвищення культурного рівня України;
-          Молодіжне підприємництво і співпраця з бізнесом;
-          Розвиток громадського руху в Україні;
-          Розвиток освіти і науки;
-          Євроінтеграція та Україна на міжнародній арені.

Ціллю другого Саміту стало налагодження і посилення співпраці між молодіжними організаціями України шляхом розробки спільних проектів у обраних стратегічних напрямках. Насичена триденна програма включала виставку досягнень організацій-учасниць, майстер-класи, виступи спікерів (серед яких – почесний спікер Саміту, фундатор економічного форуму в Давосі, член Римського клубу Богдан Гаврилишин, експерт з довготермінових стратегій, керівник експертної компанії pro.mova та один із засновників «5 каналу» Євген Глібовицький та Дмитро Мельник – бізнес-тренер, консультант з організаційного та проектного управління, співзасновник WikiCityNomika), роботу в групах під керівництвом модераторів та фінальну презентацію спільних проектів.  


 «Вважаю, що NGO G20 Summit є дуже важливою подією. Молодіжні організації, які ще 2 роки тому ігнорували одна одну або, часом, конкурували, сходяться, щоб краще познайомитись і пошукати можливості працювати спільно на покращення політичного, економічного і соціального стану України. Якраз ці організації відіграють важливу роль в трансформації України на демократичну, політично вільну, економічно ефективну і соціально справедливу державу» – сказав Богдан Гаврилишин, почесний спікер Саміту.

Активісти МЄР протягом Саміту працювали у робочих групах, розробляючи євроінтеграційні та культурні проекти. У майбутньому МЄР долучається до співорганізації проекту "AntiVIZ", який покликаний звернути увагу європейців на спрощений візовий режим між Україною та ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар