«Я - ЛІДЕР!»

В рамках громадської активності Київської міської організації ВМГО «Молодіжний Європейський Рух» був проведений тренінг «Я – лідер!» 24 вересня в КНЕУ ім. Гетьмана за участю молодих лідерів нашої країни. Тренер – Антон Курапов, студент ІІ курсу факультету психології КНУ ім. Шевченка.



Тренінг був орієнтований на спеціалістів у сфері управління.

Під час першої частини тренінгу молодь мала змогу креативно представити себе. Більшість з учасників продемонстрували високі цілі та творчі здібності. Інформація про себе у подальшому знадобилась у зворотному завданні, коли на основі почутого треба було розповісти якомога більше про незнайомого учасника тренінгу. Асистент тренера, Марія Самойлюк, відзначила, що це була ледь чи не єдина група, яка відкрито та позитивна сприймала нові знання.

Було розкрито поняття «лідерство»: які головні риси лідерства, яка існує класифікація лідерства, типи лідерства, стилі управління та ін.
Завдяки досить простим завданням, більше асоціативного напрямку, учасники тренінгу мали вербально та невербально продемонструвати свої вміння. Так з’ясувалось, що найскладніше було передавати негативну емоцію, бо у команді превалювала позитивна інформація. Ольга Мирошниченко, випускниця філософського факультету КНУ ім..Шевченка, висловила думку, що інколи корисно «вимикати мозок та працювати на ціль», мотивуючи себе тим, що треба бачити насамперед ціль – не перепони.

Найбільш складна практична частина тренінгового заняття. Було розроблено декілька ситуацій для пар-учасників, в яких один мав стримувати свій емоційний фон, а інший навпаки – його «вразити». Саме подолання психологічного бар’єру є чи не найскладнішим у багатьох виступах, тому природно, що тренер зробив акцент саме на цьому занятті. Наталія Лащенко, студентка правничих наук Києво-Могилянської академії, сказала, що насамперед треба адекватно визначити свої можливості чи то впливу на аудиторію, чи у виборі рівнів складності завдання.

Усі учасники тренінгу були формальними або неформальними лідерами в своєму оточенні: представники студентського самоврядування, креативщики, журналісти, організатори тренінгів. Тому завдання було насамперед не навчити, а спрямувати, словами самого тренера Антона Курапова «щось підправити, змінити в комунікації», «налагодити зворотній зв’язок». Для більшості саме зворотній зв’язок, обмін координатами були чи не головними цілями участі у тренінгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар