МЄР за євроінтеграцію

26 листопада сталася подія, яку, напевно, не очікував ніхто – молодь піднялася і розірвала порочне коло терпіння обіцянок нашого уряду. Студентська рада Національного університету «Києво-Могилянська академія» офіційно оголосила студентський страйк, для того, щоб показати приклад усім іншим навчальним закладам як Києва, так і усієї України, та активізувати молодих людей.

Все дійство розпочиналося із 1 плацу НаУКМа, сюди зібралися усі, хто небайдужий до свого майбутнього і майбутнього держави. Організувавшись у колону, студенти рушили центром міста, щоб показати усім, що молодь може визначати своє майбутнє. Живий ланцюг могли побачити усі перехожі, проїжджі. У напрямку до червоних колон університету Т.Г Шевченка можна було почути безліч креативних слоганів: «Молодь нації за євроінтеграцію», «Чорні брови, карі очі, ми Путіна не хочемо» і.т.д Одним словом – меж креативності не було. Процесію знімало безліч каналів, багато людей просто приєднувалося до студентів. Від Шевченка ми спустилися до Бессарабської площі та направилися на Майдан. Там очікували організатори студентського страйку – голова страйкового комітету  НаУКМа та університету Шевченка.

Організатори закликали приєднуватися інші навчальні заклади, щоб подія стала ще більш масштабною. Виступала також відома українська співачка – Руслана, яка не тільки закликала просто стояти і вигукувати слогани, але й писати онлайн петицію. Це дуже вдала та хороша ідея, адже нас  - молодь - держава не чує, а очікувати, що стояння може щось змінити, напевно, марна справа. Зі слів Руслани, до 29 листопада мають приїхати львівські студенти, які поповнять столичні молодіжні революційні ряди. Тому чекаємо на підмогу) 

КВМГО «Молодіжний Європейський Рух» планує провести ніч з 27 на 28 листопада,  щоб підтримати всестудентський дух та виразити свою позицію.


Я Марунько Діна, як голова КВМГО заявляю, що це навіть не питання євроінтеграції, а питання більш психологічно глибше – молоді люди більше не можуть терпіти свавілля з боку уряду. Адже як можна вірити представникам влади, якщо вони  не тримають обіцянок і не хочуть чути молодих людей. І заяви, що євроінтеграція принесе нам вищі ціни і безліч негативу, не можна забувати і про позитив, але у майбутньом. І, навіть, якщо це ложить тягар на наші плечі, то ці плечі наші – молодих людей, які готові його прийняти та нести. 

Немає коментарів:

Дописати коментар